Υλικά
- 500 γρ. φαρφάλες
- 500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 2- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κομμάτι βούτυρο (γύρω στα 25 γρ)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 300 ml ζωμό κοτόπουλο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- ½ κούπα κρέμα γάλακτος
- φρέσκο θυμάρι
- τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
- Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Στη συνέχεια σοτάρετε και την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο.
- Ρίχνετε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.
- Στο μεταξύ βράζετε τις φαρφάλες. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει, σβήνετε τη φωτιά και πολτοποιείτε με τη ράβδο χειρός.
- Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύετε. Ρίχνετε λίγο φρέσκο θυμάρι και τριμμένο τυρί πριν σερβίρετε.