Υλικά
- 30 γρ. λεπτό πλιγούρι
- 2 μεγάλες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
- 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3 κ.της σούπας χυμό λεμονιού και λίγο ακόμη για το τελευταίο ράντισμα
- 4 ματσάκια μαϊντανό (160 γρ.)
- 2 ματσάκια δυόσμο (30 γρ.)
- 1 κ.τ.γλ. μπαχάρι σκόνη ή Baharat (μείγμα μπαχαρικών)
- 80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- προαιρετικά μερικούς σπόρους από ρόδι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε το πλιγούρι σε ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό μέχρι να καθαρίσει εντελώς από το άμυλο.
- Το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Τις ρίχνουμε μαζί με τα υγρά τους στο μπολ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
- Με κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον δυόσμο (μόνο τα φυλλαράκια τους) και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ με το πλιγούρι.
- Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο και προαιρετικά τους σπόρους του ροδιού, δοκιμάζουμε αν θέλει κι άλλο χυμό λεμονιού ή αλατοπίπερο και σερβίρουμε.