Υλικά
- 3/4 της κούπας ζάχαρη (+2 κουταλιές προαιρετικά)
- 3 κουταλιές της σούπας corn flour
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κούπες γάλα
- 3 κρόκοι ελαφρά χτυπημένοι
- 2 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
- 4 ώριμες μπανάνες σε χοντρές ροδέλες
- 1 δόση ζύμη μπριζέ για ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ.
Εκτέλεση
- Απλώνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα, τρυπάμε με πιρούνι και βάζουμε κάποιο βάρος.
- Ψήνουμε για 10′ στους 200 βαθμούς, αφαιρούμε το βάρος και καλύπτουμε το χείλος της τάρτας με αλουμινόχαρτο για να μην παραψηθούν αργότερα τα πλάγια (το αφαιρούμε πριν βάλουμε την γέμιση).
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 20′. Αφήνουμε να κρυώνει όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το corn flour, το αλάτι και το γάλα. Βράζουμε για 2′, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας έντονα.
- Βράζουμε για άλλα 2′ και σβήνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια και ανακατεύουμε. Στον πάτο της τάρτας στρώνουμε τις μπανάνες και καλύπτουμε με την κρέμα.
- Ψήνουμε για 15′ στους 180. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε.