Υλικά

  • 3/4 της κούπας ζάχαρη (+2 κουταλιές προαιρετικά)
  • 3 κουταλιές της σούπας corn flour
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κούπες γάλα
  • 3 κρόκοι ελαφρά χτυπημένοι
  • 2 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • 4 ώριμες μπανάνες σε χοντρές ροδέλες
  • 1 δόση ζύμη μπριζέ για ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ.

Εκτέλεση

  1. Απλώνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα, τρυπάμε με πιρούνι και βάζουμε κάποιο βάρος.
  2. Ψήνουμε για 10′ στους 200 βαθμούς, αφαιρούμε το βάρος και καλύπτουμε το χείλος της τάρτας με αλουμινόχαρτο για να μην παραψηθούν αργότερα τα πλάγια (το αφαιρούμε πριν βάλουμε την γέμιση).
  3. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 20′. Αφήνουμε να κρυώνει όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.
  4. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το corn flour, το αλάτι και το γάλα. Βράζουμε για 2′, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας έντονα.
  5. Βράζουμε για άλλα 2′ και σβήνουμε τη φωτιά.
  6. Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια και ανακατεύουμε. Στον πάτο της τάρτας στρώνουμε τις μπανάνες και καλύπτουμε με την κρέμα.
  7. Ψήνουμε για 15′ στους 180. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε.