Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό
- 4 αυγά μικρά ή 2 μεγάλα
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη άγλυκο κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 28 γραμμάρια κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το βούτυρο.
- Προσθέστε στο μίξερ μαζί το κακάο με το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα 4 αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στην συνέχεια ρίχνετε τη βανίλια, αλάτι και ανακατεύετε λίγο ακόμα.
- Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Κ
- αλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε 2 λαδόκολλες σε ταψιά. Με μια κουταλιά του γλυκού κάνετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάτε στην ζάχαρη άχνη.
- Βάζετε τα μπαλάκια μπισκότων πάνω στο ταψί φροντίζοντας να έχουν απόσταση 2, 5 εκ.
- Ψήστε για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι να δούμε τις κορυφές ραγισμένες. Μεταφορά σε σχάρες για να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια τα κόβετε με κουπ πατ σε στρογγυλό σχήμα κάθε μπισκότο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο έως και 3 ημέρες. Η συνταγή βγάζει 30 μπισκότα.