Υλικά

  • 4 ντομάτες κατά προτίμηση μακρόστενες
  • 200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
  • φύλλα βασιλικού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε τις ντομάτες και τις κρατάτε σταθερά από την άκρη.
  2. Κόβετε σε κάθετες φέτες την κάθε ντομάτα με απόσταση 1 εκ. δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.
  3. Στη συνέχεια κόβετε σε στρογγυλές φέτες, όπως και την μοτσαρέλα.
  4. Τοποθετούμε τις ντομάτες και ανοίγετε κάθε εγκοπή της ντομάτας τοποθετώντας από μια φέτα μοτσαρέλα και από ένα φυλλαράκι βασιλικό.
  5. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.