Υλικά
- 400 γραμμάρια ρεβίθια αναποφλοίωτα
- 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς να μουλιάσουν με 2 κουταλιές σούπας αλάτι.
- Την άλλη μέρα, τα πλένουμε και τα ελέγχουμε για να αφαιρέσουμε ίσως κάποια που δεν έχουν φουσκώσει ή είναι χαλασμένα.
- Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 3- 4 ποτήρια νερό. Μόλις πάρουν βράση αφαιρούμε τους αφρούς.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε την χύτρα να βράσουν για 20 λεπτά.
- Μετά τα 20 λεπτά ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ακόμα για να χυλώσουν και να εξατμιστούν τα παραπανίσια υγρά.
- Αν τα θέλουμε πιο χυλωμένα, σπάμε μερικά ρεβίθια με την βοήθεια μιας κουτάλας.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.