Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες Νο1 ή Νο2
- 100 ml ξίδι
- 1 κουταλιά του γλυκού κόκκοι πιπεριού
- παγάκια
- ελαιόλαδο
- θυμάρι
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα κρύο νερό με τις γαρίδες, το ξύδι, το αλάτι και τους κόκκους μαύρου πιπεριού και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τις γαρίδες σε ένα σουρωτήρι και αμέσως τις τοποθετούμε σε παγάκια για ένα δεκάλεπτο.
- Σ’ ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο έως ότου να ζεσταθεί και σωτάρουμε τις γαρίδες.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Όταν πλέον έχει εξατμιστεί, βάζουμε το θυμάρι και περιμένουμε για λίγο να αφήσει το άρωμα του.