Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες Νο1 ή Νο2
  • 100 ml ξίδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόκκοι πιπεριού
  • παγάκια
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα κρύο νερό με τις γαρίδες, το ξύδι, το αλάτι και τους κόκκους μαύρου πιπεριού και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε τις γαρίδες σε ένα σουρωτήρι και αμέσως τις τοποθετούμε σε παγάκια για ένα δεκάλεπτο.
  3. Σ’ ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο έως ότου να ζεσταθεί και σωτάρουμε τις γαρίδες.
  4. Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Όταν πλέον έχει εξατμιστεί, βάζουμε το θυμάρι και περιμένουμε για λίγο να αφήσει το άρωμα του.