Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού ζωμός λαχανικών
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα σόγιας
- ½ φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
- 1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
- ¼ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 450 γραμμάρια φρέσκα σπαράγγια
- ¾ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ζωμός λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε ένα τηγάνι τα σπαράγγια μαζί με το κρεμμύδι και το ζωμό λαχανικών και βράστε ώσπου τα λαχανικά να μαλακώσουν.
- Έπειτα κρατήστε λίγα σπαράγγια για το γαρνίρισμα. Το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών βάλτε το σε μπλέντερ και λιώστε το ώσπου να γίνει μαλακό και λείο.
- Στο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και προσθέστε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Μην αφήσετε όμως το αλεύρι να σκουρύνει, αφήστε το μόνο για 2 λεπτά.
- Ανακατέψτε στη συνέχεια τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών και ανεβάστε τη θερμοκρασία. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να βράσει.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τον πουρέ λαχανικών και το γάλα σόγιας στο κατσαρολάκι.
- Ανακατέψτε μέσα το γιαούρτι και το λεμόνι μέχρι να ζεσταθεί όλο το μείγμα καλά. Σερβίρετε σε μπολ σούπας και γαρνίρετε με σπαράγγια.