Υλικά
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φλιτζάνι πάστα μαύρης ελιάς
- 3/4 φλιτζανιού λευκά αμύγδαλα καβουρδισμένα
- 5 φιλετάκια αντζούγιας ξαρμυρισμένα
- 2 κουταλιές του γλυκού κάππαρη
- 2 κουταλιές του γλυκού δενδρολίβανο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι, να βράσει. Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε ελαφρά για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να βράσουν. Θα χρειαστούν 6-8 λεπτά.
- Ενώ βράζουν οι ταλιατέλες βάζουμε στο μούλτι την πάστα ελιάς, τα αμύγδαλα, τα φιλετάκια αντζούγιας, το δενδρολίβανο, την κάππαρη και το ελαιόλαδο.
- Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα τα ντοματίνια και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
- Χρησιμοποιώντας μια σουρωτή κουτάλα μεταφέρουμε τις ταλατιέλες στο τηγάνι. Ρίχνουμε στο τηγάνι και το πέστο ελιάς και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
- Οι ταλιατέλες είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Μπορούμε να τις πασπαλίσουμε με πεκορίνο, παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.