Υλικά
- 1 κιλό λευκά μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 600ml ζωμός λαχανικών
- 60ml λευκό κρασί
- 60ml ελαιόλαδο
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- 50ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι και στην συνέχεια τα μανιτάρια. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα, τα σβήνετε με λευκό κρασί.
- Αφήνετε να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνετε αλάτι για να βγάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους.
- Μόλις βγάλουν τα υγρά τους, συμπληρώνετε τα 300ml από το ζωμό και τα αφήνετε για 15 λεπτά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό.
- Στη συνέχεια βάζετε τα μανιτάρια σ’ ένα μπλέντερ και τα πολτοποιείτε συμπληρώνοντας λίγο-λίγο τον υπόλοιπο ζωμό και την κρέμα γάλακτος.
- Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και αρωματίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.