Υλικά
- 220 γραμμάρια φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 3 καυτερές πιπεριές
- 2 κουταλιές σούπας αλατισμένη κάπαρη, στραγγισμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτες ψωμί ολικής άλεσης για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με τις καυτερές πιπεριές μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.
- Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κρατάμε στην άκρη. Στη συνέχεια σουρώνουμε το λάδι και αφαιρούμε τις πιπεριές. Ρίχνουμε το λάδι στο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε σε φέτες το σολομό σε ένα ξύλο κοπής. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με κάπαρη.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.