Υλικά

  • 200 γραμμ. ταλιατέλες (ή βιδάκια)
  • 1 φλιτζ. σπιτικός ζωμός κρέατος
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κοφτή κ.σ. ξερός βασιλικός
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κ.σ. τριμμένο σκληρό τυρί
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση Ετοιμάστε τη σάλτσα. Διαλύστε το αλεύρι μέσα στον ζωμό. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίξτε το βασιλικό και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε μέσα γρήγορα τον κρόκο. Παράλληλα, βάλτε τα ζυμαρικά να βράσουν. Μόλις τα σουρώσετε, ανακατέψτε τα με τη σάλτσα. Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα μικρό πιρέξ, πασπαλίστε με το τυρί και κομματάκια βούτυρο και γκρατινάρετέ τα στο φούρνο στους 200οC για 15′. botrini735x90