Υλικά
- 300 γρ. tagliolini
- 200 γρ. σολομό καπνιστό
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. ζωμό λαχανικών
- 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
- 20 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. λευκό κρασί
- 1 σφηνάκι βότκα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο
Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το εσαλότ και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να ρεντουΐρει (να πιει σχεδόν όλα τα υγρά του) και ρίχνουμε μέσα το σολομό. Αφήνουμε ώσπου να ζεσταθεί. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα tagliolini, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ξεκινάμε να σοτάρουμε ρίχνοντας το σφηνάκι βότκα. Τελειώνουμε σοτάροντας με το ξύσμα λεμονιού και το σχοινόπρασο.