Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ντοματάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι
  • 1 ή 2 μεγάλες πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή 1 καυτερή πιπεριά σεράνο ψιλοκομμένη ξεσποριασμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • Περίπου 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας  φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 ματσάκι φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ξύλο κοπής κόβετε σε μικρά κομματάκια τα ντοματάκια και τα αφήνετε στο σουρωτήρι για 2 λεπτά ίσα ίσα να στραγγίξουν τα υγρά τους.
  2. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε σε μικρά κομματάκια το κρεμμύδι και το ρίχνετε στα ντοματίνια.
  3. Κόβετε περιμετρικά την πιπεριά και στη συνέχεια την ψιλοκόβετε. Τη ρίχνετε στο μείγμα μαζί το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύετε.
  4. Προσθέτετε το χυμό λάιμ, τη ρίγανη, το καγέν, το αλάτι και ανακατεύετε ξανά.
  5. Έπειτα παίρνετε τα φύλλα βασιλικού και τα ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια, το ίδιο κάνετε και με το κόλιανδρο.
  6. Στη συνέχεια τα ρίχνετε στο μείγμα, ανακατεύτε και προσθέτετε τη ζάχαρη.
  7. Καλύπτετε με μεμβράνη, το αφήνετε μια ώρα να ισορροπήσουν οι γεύσεις και σερβίρετε.