Υλικά
- 1 1/2 κιλό ντοματάκια
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι
- 1 ή 2 μεγάλες πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή 1 καυτερή πιπεριά σεράνο ψιλοκομμένη ξεσποριασμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- Περίπου 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
- 1/4 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
- 1/2 ματσάκι φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής κόβετε σε μικρά κομματάκια τα ντοματάκια και τα αφήνετε στο σουρωτήρι για 2 λεπτά ίσα ίσα να στραγγίξουν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια ψιλοκόβετε σε μικρά κομματάκια το κρεμμύδι και το ρίχνετε στα ντοματίνια.
- Κόβετε περιμετρικά την πιπεριά και στη συνέχεια την ψιλοκόβετε. Τη ρίχνετε στο μείγμα μαζί το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το χυμό λάιμ, τη ρίγανη, το καγέν, το αλάτι και ανακατεύετε ξανά.
- Έπειτα παίρνετε τα φύλλα βασιλικού και τα ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια, το ίδιο κάνετε και με το κόλιανδρο.
- Στη συνέχεια τα ρίχνετε στο μείγμα, ανακατεύτε και προσθέτετε τη ζάχαρη.
- Καλύπτετε με μεμβράνη, το αφήνετε μια ώρα να ισορροπήσουν οι γεύσεις και σερβίρετε.