Υλικά
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κιλό σπανάκι
- 3 ματσάκια μαϊντανό
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε καλά τις σουπιές και τις κόβετε σε κομμάτια. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και στύβετε το λεμόνι.
- Στη συνέχεια, τοποθετείτε το μαϊντανό και τις σουπιές στην κατσαρόλα, χωρίς νερό ή λάδι, επειδή οι σουπιές θα βγάλουν τα υγρά τους.
- Μόλις ζεσταθούν λιγάκι, ρίχνετε το λάδι, ανακατεύετε και σκεπάζετε το φαγητό για λίγο.
- Δύο με τρία λεπτά μετά προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε τις σουπιές να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά.
- Ρίχνετε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά και ανακατεύετε.
- Το αλάτι το βάζετε στο τέλος του μαγειρέματος για να μην σφίξει το φαγητό. Επίσης, βάζετε πιπέρι και σβήνετε το φαγητό με το λεμόνι.
- Ανακατεύετε για να πάει παντού και σερβίρετε με φρέσκο ψωμί.