Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική χωρισμένη σε δυο μπολ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο μαζί με την κανέλα και 1/4 της κούπας ζάχαρη και αφήνετε στην άκρη.
  2. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του πάγκου εργασίας με το υπόλοιπο της ζάχαρης του πρώτου μπολ.
  3. Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας πάνω από τη ζάχαρη και πλάστε με το πλάστη μέχρι να φτάσει τα 25 εκ.
  4. Αλείφετε την επιφάνεια της ζύμης με το μείγμα κανέλας.
  5. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη του δεύτερου μπολ.
  6. Στη συνέχεια διπλώνετε τη ζύμη προς τα μέσα φέρνοντάς τη στο κέντρο της ζύμης. Επαναλαμβάνετε με το υπόλοιπο της ζύμης.
  7. Τυλίγετε τη ζύμη σφιχτά με μια μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  8. Ξετυλίγετε τη μεμβράνη από τη ζύμη και κόβετε σε ροδέλες ενός εκατοστού.
  9.  Βάζετε τις ροδέλες ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 200 βαθμούς με αέρα για 10 – 15 λεπτά.
  10. Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρετε.