Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική χωρισμένη σε δυο μπολ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο μαζί με την κανέλα και 1/4 της κούπας ζάχαρη και αφήνετε στην άκρη.
- Πασπαλίζετε την επιφάνεια του πάγκου εργασίας με το υπόλοιπο της ζάχαρης του πρώτου μπολ.
- Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας πάνω από τη ζάχαρη και πλάστε με το πλάστη μέχρι να φτάσει τα 25 εκ.
- Αλείφετε την επιφάνεια της ζύμης με το μείγμα κανέλας.
- Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη του δεύτερου μπολ.
- Στη συνέχεια διπλώνετε τη ζύμη προς τα μέσα φέρνοντάς τη στο κέντρο της ζύμης. Επαναλαμβάνετε με το υπόλοιπο της ζύμης.
- Τυλίγετε τη ζύμη σφιχτά με μια μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ξετυλίγετε τη μεμβράνη από τη ζύμη και κόβετε σε ροδέλες ενός εκατοστού.
- Βάζετε τις ροδέλες ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 200 βαθμούς με αέρα για 10 – 15 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρετε.