Υλικά
- 8 κρεμμύδια
- μισό κιλό κιμά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 50 γραμμάρια φρυγανιά
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 6 λιαστές ντομάτες
- μια μεγάλη πρέζα ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 50 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Βράζετε τα καθαρισμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για 25 λεπτά χωρίς όμως να διαλύονται.
- Όταν κρυώσουν κόβετε το καπάκι τους και με προσοχή και βγάζετε τα μεσαία φύλλα για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με λάδι καβουρδίζετε τον κιμά και αμέσως προσθέτετε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
- Ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ένα μπολ με τη μισή φέτα, τη φρυγανιά, τσίλι, λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένο θυμάρι και μαϊντανό, τα καρύδια, χτυπημένο αυγό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Γεμίζετε τα κρεμμύδια με ένα κουτάλι και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά αφού έχετε προσθέσει στο ταψί και ένα ποτήρι νερό.