Υλικά

  • 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, άσπρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 6 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
  • 5 – 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένα
  • 6 κουταλιές γλυκού βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κλαδί σέλερι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα για 2 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, αφού το αλατοπιπερώσετε καλά.
  3. Δυναμώνετε τη φωτιά και γυρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει ολόγυρα.
  4. Προσθέτετε το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά.
  5. Αφήνετε να βράσει για 30 περίπου λεπτά.
  6. Στη διάρκεια ελέγχετε τα υγρά του, να μην στεγνώσει, μαγειρεύετε σε χαμηλή εστία και με το καπάκι για να μην στεγνώσει το κοτόπουλο αλλά αν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο νεράκι.
  7. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο από τη φωτιά και το βάζετε σε ζεστό μέρος να μην κρυώσει.
  8. Ρίχνετε στην κατσαρόλα που έβρασε το κοτόπουλο, χωρίς να αδειάζετε τους χυμούς του, το ρύζι.
  9. Μαγειρεύετε 2 – 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κότας, από μισό φλιτζάνι κάθε φορά.
  10. Όταν απορροφηθεί αυτό, προσθέτετε κι άλλο, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά.
  11. Αλατίζετε και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.
  12. Μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα, βάζετε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και σερβίρετε.