Υλικά
- 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, άσπρο πιπέρι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι Καρολίνα
- 6 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
- 5 – 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένα
- 6 κουταλιές γλυκού βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κλαδί σέλερι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, αφού το αλατοπιπερώσετε καλά.
- Δυναμώνετε τη φωτιά και γυρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει ολόγυρα.
- Προσθέτετε το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Αφήνετε να βράσει για 30 περίπου λεπτά.
- Στη διάρκεια ελέγχετε τα υγρά του, να μην στεγνώσει, μαγειρεύετε σε χαμηλή εστία και με το καπάκι για να μην στεγνώσει το κοτόπουλο αλλά αν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο νεράκι.
- Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο από τη φωτιά και το βάζετε σε ζεστό μέρος να μην κρυώσει.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα που έβρασε το κοτόπουλο, χωρίς να αδειάζετε τους χυμούς του, το ρύζι.
- Μαγειρεύετε 2 – 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κότας, από μισό φλιτζάνι κάθε φορά.
- Όταν απορροφηθεί αυτό, προσθέτετε κι άλλο, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά.
- Αλατίζετε και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.
- Μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα, βάζετε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και σερβίρετε.