Υλικά
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 25 γραμμάρια αμύγδαλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
- 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε νερό και βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά.
- Στη συνέχεια 4 λεπτά πριν στραγγίσετε το σπαγγέτι ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το μπρόκολο.
- Ταυτόχρονα ρίχνετε λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνετε.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε.
- Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνετε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινείτε το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα.
- Κατόπιν στραγγίζετε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
- Ρίχνετε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο στο τηγάνι, το νερό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα.