Υλικά

  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 25 γραμμάρια αμύγδαλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
  • 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε νερό και βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια 4 λεπτά πριν στραγγίσετε το σπαγγέτι ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το μπρόκολο.
  3. Ταυτόχρονα ρίχνετε λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνετε.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε.
  5. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνετε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινείτε το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα.
  6. Κατόπιν στραγγίζετε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
  7. Ρίχνετε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο στο τηγάνι, το νερό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα.