Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κούπες ντοματίνια
- 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
- Βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση
- Σε επιφάνεια κοπής αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια προς υψηλή εστία σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμα του.
- Προσθέτετε τα ντοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Κατεβάζετε από την εστία, ανακατεύετε με το βασιλικό.
- Όταν το κοτόπουλο ψηθεί καλά μέσα και έξω προσθέστε στο τηγάνι τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη και το μείγμα με τα ντοματίνια και ζεσταίνετε για ακόμη 1 – 2 λεπτά.
- Τέλος σερβίρετε ραντίζοντας με βαλσαμικό ξύδι και σπαράγγια.