Υλικά
- 1 κιλό ζαρκάδι ψαχνό
- 4 κουταλιές μέλι
- 1 σφηνάκι ουίσκι
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 3 κουταλιές μπαλσάμικο
- 4 κουταλιές σόγια σος
- 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μαρινάρετε το κρέας με το μέλι, το ξίδι και τη σόγια σως σε μια λεκάνη από την προηγούμενη μέρα.
- Σοτάρετε στο λάδι το κρέας μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτετε το πιπέρι και την κανέλα.
- Μόλις ροδίσουν, ρίχνετε το ουίσκι και το ανάβετε. Σβήνετε με κρασί.
- Προσθέτετε ζεστό νερό, αλατίζετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει το κρέας τρυφερό και να δέσει η σάλτσα.