Υλικά

  • 500 γραμμάρια ντοματίνια
  • 350 γραμμάρια στραγγισμένη φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 ματσάκι βασιλικός
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 60 γραμμάρια κουκουνάρι
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία πέννες

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα ντοματίνια και αφαιρείτε το κοτσάνι.
  2. Στη συνέχεια, κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετείτε σε μπολ ή σε πιατέλα.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ανοίγετε τη φωτιά και καβουρδίζετε πολύ ελαφρά το κουκουνάρι.
  4. Όταν το βγάλετε, το αφήνετε να κρυώσει, πριν το προσθέσετε στη σαλάτα.
  5. Χτυπάτε στο γουδί το βασιλικό με το χοντρό αλάτι και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε σταδιακά σε μικρές ποσότητες την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και το πιπέρι.
  6. Όταν τα υλικά πολτοποιηθούν και γίνουν σαν κρέμα, μοιράζετε την κρέμα αυτή πάνω στα ντοματίνια.
  7. Εάν δεν έχετε γουδί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μούλτι για να πολτοποιήσετε τα υλικά.
  8. Ταυτόχρονα βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και στραγγίζετε.
  9. Γαρνίρετε τη σαλάτα μαζί με τις πέννες και τα φύλλα βασιλικού.