Υλικά
- 500 γραμμάρια ντοματίνια
- 350 γραμμάρια στραγγισμένη φρέσκια μοτσαρέλα
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 5 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 60 γραμμάρια κουκουνάρι
- χοντρό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 συσκευασία πέννες
Εκτέλεση
- Πλένετε τα ντοματίνια και αφαιρείτε το κοτσάνι.
- Στη συνέχεια, κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετείτε σε μπολ ή σε πιατέλα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ανοίγετε τη φωτιά και καβουρδίζετε πολύ ελαφρά το κουκουνάρι.
- Όταν το βγάλετε, το αφήνετε να κρυώσει, πριν το προσθέσετε στη σαλάτα.
- Χτυπάτε στο γουδί το βασιλικό με το χοντρό αλάτι και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε σταδιακά σε μικρές ποσότητες την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και το πιπέρι.
- Όταν τα υλικά πολτοποιηθούν και γίνουν σαν κρέμα, μοιράζετε την κρέμα αυτή πάνω στα ντοματίνια.
- Εάν δεν έχετε γουδί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μούλτι για να πολτοποιήσετε τα υλικά.
- Ταυτόχρονα βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και στραγγίζετε.
- Γαρνίρετε τη σαλάτα μαζί με τις πέννες και τα φύλλα βασιλικού.