Υλικά
- χυμό ενός λεμονιού
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά καρέ
- 1 κολοκύθι κομμένο σε χοντρές φέτες
- 200 γραμμάρια χαλούμι κομμένο σε χοντρά καρέ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το τσίλι ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
- Κόβετε το κολοκύθι σε χοντρές φέτες, τις πιπεριές και το χαλούμι σε χοντρά καρέ και τα ρίχνετε στο μπολ της μαρινάδας.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Στη συνέχεια καρφώνετε τα λαχανικά μαζί με το χαλούμι σε ξύλινα σουβλάκια και ψήνετε στο φούρνο στους 200 ° C για 20-30 λεπτά.