Υλικά

  • χυμό ενός λεμονιού
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 200 γραμμάρια χαλούμι κομμένο σε χοντρά καρέ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το τσίλι ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Κόβετε το κολοκύθι σε χοντρές φέτες, τις πιπεριές και το χαλούμι σε χοντρά καρέ και τα ρίχνετε στο μπολ της μαρινάδας.
  3. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  4. Στη συνέχεια καρφώνετε τα λαχανικά μαζί με το χαλούμι σε ξύλινα σουβλάκια και ψήνετε στο φούρνο στους 200 ° C για 20-30 λεπτά.