Υλικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 κουταλιές του γλυκού ταχίνι
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- Αλατοπίπερο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
- Ελιές για γαρνίρισμα
- Πιτούλες ψημένες για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρυπάτε τις μελιτζάνες με το πιρούνι και τις βάζετε σε ταψάκι, να ψηθούν για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και τις ξεφλουδίζετε.
- Βάζετε τη σάρκα της μελιτζάνας σε μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Χτυπάτε για λίγα λεπτά, να γίνουν πουρές. Προσθέτετε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, αν δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ πηχτό.
- Κατόπιν αδειάζετε σε μπολ, πασπαλίζετε με πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο λάδι και γαρνίρετε με ελιές.