Υλικά
- 3 λεμόνια (για το χυμό τους και μια φλούδα)
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 μεγάλα αυγά ξεχωριστοί κρόκοι με τα ασπράδια
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόβετε τα λεμόνια στη μέση, στύβετε και παίρνετε τον χυμό τους και κρατάτε 1 φλούδα λεμονιού για άρωμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη και το αλεύρι.
- Με το σύρμα, χτυπάτε τους κρόκους αυγών, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη φλούδα λεμονιού και το χυμό.
- Σε ένα μικρό μπολ, με μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, χτυπάτε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι το μείγμα να έχει απαλή υφή.
- Ανακατεύετε απαλά το ένα τρίτο της μαρέγκας μέσα στο μείγμα λεμονιού και στη συνέχεια και την υπόλοιπη μαρέγκα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε στο δεύτερο ράφι του φούρνου.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά.
- Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.