Υλικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεσμένη φλούδα μανταρινιού
- 5 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 8 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 3 φλιτζάνια τσαγιού οινόπνευμα καθαρό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
- 2 κομμάτια ξύλο κανέλα
- 3-4 γαρίφαλα
Εκτέλεση
- Παίρνετε τις φλούδες του μανταρινιού, τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις κοπανάτε στο γουδί με λίγη ζάχαρη.
- Μετράτε δύο φλιτζάνια του τσαγιού και τα ρίχνετε σε βάζο με φαρδύ στόμιο.
- Προσθέτετε οινόπνευμα και κονιάκ και τοποθετείτε το βάζο στον ήλιο για δύο εβδομάδες.
- Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, βράζετε για δύο λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και τα μυρωδικά.
- Αφού κρυώσουν, τα ρίχνετε μέσα στο βάζο, τα ανακατεύετε με τις φλούδες και αφήνετε το βάζο σκεπασμένο, άλλη μία εβδομάδα στον ήλιο.
- Στη συνέχεια, τα περνάτε όλα τα υλικά από διπλό τουλπάνι και το λικέρ είναι έτοιμο.