Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεσμένη φλούδα μανταρινιού
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 8 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού οινόπνευμα καθαρό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
  • 2 κομμάτια ξύλο κανέλα
  • 3-4 γαρίφαλα

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε τις φλούδες του μανταρινιού, τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις κοπανάτε στο γουδί με λίγη ζάχαρη.
  2. Μετράτε δύο φλιτζάνια του τσαγιού και τα ρίχνετε σε βάζο με φαρδύ στόμιο.
  3. Προσθέτετε οινόπνευμα και κονιάκ και τοποθετείτε το βάζο στον ήλιο για δύο εβδομάδες.
  4. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, βράζετε για δύο λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και τα μυρωδικά.
  5. Αφού κρυώσουν, τα ρίχνετε μέσα στο βάζο, τα ανακατεύετε με τις φλούδες και αφήνετε το βάζο σκεπασμένο, άλλη μία εβδομάδα στον ήλιο.
  6. Στη συνέχεια, τα περνάτε όλα τα υλικά από διπλό τουλπάνι και το λικέρ είναι έτοιμο.