Υλικά
- 450 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα
- 3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
- Βασιλικός
Εκτέλεση
- Πλένετε τα βατόμουρα και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Αφήνετε 12 για διακόσμηση.
- Για να κάνετε τη μους, χτυπήστε τα βατόμουρα μαζί με τα ασπράδια αυγών, τη ζάχαρη και το κρεμόριο σε ένα μίξερ στη δυνατή σκάλα για περίπου 2-3 λεπτά.
- Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή μαρέγκα.
- Ρίχνετε το μείγμα σε ποτήρια και διακοσμείτε με φρέσκα βατόμουρα και φυλλαράκια βασιλικού.