Υλικά
- 1,5 κιλό κουνουπίδι
- 3 ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι χοντρό
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βγάζετε από το κουνουπίδι τα φύλλα και το κοτσάνι και το χωρίζετε σε μικρά κομμάτια που τα βάζετε σε αλατισμένο νερό για μισή περίπου ώρα.
- Στη συνέχεια τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε.
- Κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια, ψιλοκόβετε το σκόρδο και κόβετε σε ροδέλες το κρεμμύδι.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνετε τις ντομάτες.
- Όταν η σάλτσα πάρει βράση ρίχνετε το κουνουπίδι, το αλάτι και το πιπέρι και αφού τα ανακατέψετε ελαφρώς τα αφήνετε να βράσουν σκεπασμένα για 25-30 λεπτά.
- Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.