Υλικά
- 45 γραμμάρια λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας ψίχουλα ψωμιού
- 8-10 κομμάτια σολομό
- ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Στο μούλτι ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, το κουκουνάρι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια ανακατεύετε με τη ψίχα ψωμιού και κόβετε το σολομό σε δύο κομμάτια.
- Καλύπτετε το πάνω μέρος του σολομού με το ελαιόλαδο και βάζετε το σολομό από την πλευρά του δέρματος σε ένα φύλλο ψησίματος.
- Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας απλώνετε το μείγμα λιαστής ντομάτας πάνω από κάθε σολομό και ψήνετε για 12-15 λεπτά.
- Βγάζετε από το φούρνο, ραντίζετε με χυμό λεμονιού και σερβίρετε.