Υλικά
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 25 γραμμάρια αμύγδαλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
- 3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
- 1 κούπα ρύζι σπυρωτό
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι με μια κούπα νερό βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάτε για 5 λεπτά.
- Ταυτόχρονα ρίχνετε λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το κοτόπουλο μαζί με τις πιπεριές και το σοτάρετε για 10 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά και αλατοπιπερώνετε.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνετε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινείτε το τηγάνι να πάει παντού.
- Κατόπιν στραγγίζετε το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
- Ρίχνετε το κοτόπουλο με το μπρόκολο στο τηγάνι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με ρύζι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.