Υλικά
- 4 φλιτζάνια ζεστό ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/2 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 1/2 φλιτζάνια άψητα ρύζι αρμπόριο
- 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρέσκα σπαράγγια
- 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/4 κούπας καλής ποιότητας τυρί παρμεζάνα , τριμμένη
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό , ψιλοκομμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μοσχοκάρυδο , προαιρετικό
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ζεστάνει ρίχνετε το σκόρδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε.
- Αμέσως μετά ρίχνετε το ρύζι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά.
- Χαμηλώνετε την εστία, σβήνετε με το λευκό κρασί και το αφήνετε να το απορροφήσει.
- Μόλις πιει το κρασί ρίχνετε στο ρύζι 1/4 φλιτζανιού ζωμό λαχανικών μαζί με τον αρακά και ανακατεύετε.
- Συνεχίζετε το ανακάτεμα και κάθε φορά που το ρύζι απορροφά τα υγρά του και προσθέτετε μισό φλιτζάνι ζωμό ακόμα.
- Σε αυτό το σημείο ετοιμάζετε τα σπαράγγια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και μαγειρεύετε τα σπαράγγια ψιλοκομμένα για 10 λεπτά σε μέτρια εστία.
- Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μαγειρεμένα σπαράγγια στο ριζότο και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
- Προσθέστε την παρμεζάνα τριμμένη, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύοντας άλλη μια φορά.
- Σερβίρετε το ριζότο πασπαλίζοντας με μαϊντανό και παρμεζάνα.