Υλικά

  • 12 σαρδέλες καθαρισμένες
  • 12 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
  • Αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά καθαρίζετε τις σαρδέλες, αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια και τις ξεπλένετε.
  2. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε για λίγη ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Βάζετε τις σαρδέλες μέσα στο μπολ της μαρινάδας, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε όλη την νύχτα στο ψυγείο.
  5. Την επομένη που θα τις βγάλετε από το ψυγείο, οι σαρδέλες θα πρέπει να φαίνονται σαν μαγειρεμένες δηλαδή το κρέας τους να είναι διαφανές. Απολαύστε τον μεζέ με κρασί.