Υλικά
- 12 σαρδέλες καθαρισμένες
- 12 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
- Αλάτι
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά καθαρίζετε τις σαρδέλες, αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια και τις ξεπλένετε.
- Τις αλατίζετε και τις αφήνετε για λίγη ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζετε τις σαρδέλες μέσα στο μπολ της μαρινάδας, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε όλη την νύχτα στο ψυγείο.
- Την επομένη που θα τις βγάλετε από το ψυγείο, οι σαρδέλες θα πρέπει να φαίνονται σαν μαγειρεμένες δηλαδή το κρέας τους να είναι διαφανές. Απολαύστε τον μεζέ με κρασί.