Υλικά
- 350 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε φέτες
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 15 γραμμάρια βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 2 μικρά πορτοκάλια
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλευρώνουμε το κρέας.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά ώστε να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά σε όλες τις πλευρές.
- Στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε το εξωτερικό τους μέρος.
- Ακολούθως, μεταφέρουμε το μείγμα που υπάρχει στο τηγάνι σε μια γάστρα και προσθέτουμε το χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Σερβίροντας γαρνίρουμε το πιάτο με το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.