Υλικά
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 4
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 2 χοιρινές μπριζόλες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε μέσα σε ρηχή γάστρα.
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και απλώνουμε τη σάλτσα στο κρέας, ώστε να το καλύψει.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αρκετό νερό για να σκεπάσει το κρέας.
- Σκορπάμε τα κομματάκια σκόρδου γύρω από το κρέας, σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
- Τέλος, για 5 λεπτά γυρνάμε το φούρνο στο γκρίλ για να ροδίσει περισσότερο το κρέας.