Υλικά
- 100 γραμμάρια γιαούρτι αγελαδινό
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 φλιτζάνια μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση. Ανακατεύουμε το γιαούρτι μέσα σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και δουλεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο μαζί με το μπέικιν και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή λυόμενη φόρμα διαστάσεων 26 εκ. Την πασπαλίζουμε με γαλέτα και ρίχνουμε μέσα τα μύρτιλα. Καλύπτουμε με το μείγμα κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια παπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.