Υλικά
- 25 γραμμάρια πεκορίνο (τριμμένο)
- 80 γραμμάρια κουκουνάρι
- 25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
- 25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
- Φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε το διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
- Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε («al dente») δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 λεπτά και σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας.