Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κιλό φαρίνα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 3 αβγά
- 1 βανίλια
- 1 αβγό χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα των λεμονιών. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας συγχρόνως.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε μέχρι να σταματήσει να κολλάει στα χέρια.
- Αν χρειαστεί, πασπαλίζουμε την ζύμη με λίγο αλεύρι.
- Πλάθουμε κορδονάκια με πάχος ένα δάχτυλο και μήκος περίπου 15 εκ. Τυλίγουμε από τις άκρες ώστε να σχηματίσουμε σπιράλ ή όποιο άλλο σχήμα θέλουμε
- Τα βάζουμε με τη σειρά στο ταψί, αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.