Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κιλό φαρίνα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 1 αβγό χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
  2. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα των λεμονιών. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας συγχρόνως.
  3. Στη συνέχεια αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε μέχρι να σταματήσει να κολλάει στα χέρια.
  4. Αν χρειαστεί, πασπαλίζουμε την ζύμη με λίγο αλεύρι.
  5. Πλάθουμε κορδονάκια με πάχος ένα δάχτυλο και μήκος περίπου 15 εκ. Τυλίγουμε από τις άκρες ώστε να σχηματίσουμε σπιράλ ή όποιο άλλο σχήμα θέλουμε
  6. Τα βάζουμε με τη σειρά στο ταψί, αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.