Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 6-8 μήλα κόκκινα ή πράσινα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ροδάκινα κομμένα σε κύβους, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το αλάτι.
  2. Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μπαλάκια.
  3. Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά. Μετά προσθέτουμε το νερό σταδιακά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ’ ότι χρειάζεται.
  4. Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.