Υλικά
- Για τη ζύμη
- 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
- 6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Για τη γέμιση
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 6-8 μήλα κόκκινα ή πράσινα
- 1 1/2 φλιτζάνι ροδάκινα κομμένα σε κύβους, πλυμένα και στραγγισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το αλάτι.
- Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μπαλάκια.
- Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά. Μετά προσθέτουμε το νερό σταδιακά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ’ ότι χρειάζεται.
- Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.