Υλικά
- 60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
- 400 γραμμάρια σπαγγέτι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 500 γραμμάρια γαρίδες Νο 5
Εκτέλεση
- Πολτοποιήστε σε γουδί το σκόρδο, το λεμόνι και βασιλικό μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
- Στο μεταξύ, λαδώνετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία. Μαγειρεύετε το μπέικον ψιλοκομμένο ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. Αφαιρέστε και στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Επιστρέφετε στο τηγάνι και ρίχνετε το μισό βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά σε δυνατή εστία.
- Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το μπέικον και το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίστε με βασιλικό και σερβίρετε.