Υλικά
- 600 γρ. νιόκι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 120 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε κύβους
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
- Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8- 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα.
- Προσθέστε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να σιγοβράσει, προσθέστε τα νιόκι και μαγειρέψτε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ζεστάνετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
- Ανακατέψτε τα 3/4 της μοτσαρέλας και το μεγαλύτερο μέρος του βασιλικού μέσα στα νιόκι. Βάλτε το μείγμα σε άν πυρέξ και τοποθετήστε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
- Ψήστε στο γκριλ για 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί.
- Αλατοπιπερώστε, σκορπίστε τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.