Υλικά

  • 600 γρ. νιόκι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 120 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε κύβους
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
  • Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8- 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να σιγοβράσει, προσθέστε τα νιόκι και μαγειρέψτε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ζεστάνετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
  5. Ανακατέψτε τα 3/4 της μοτσαρέλας και το μεγαλύτερο μέρος του βασιλικού μέσα στα νιόκι. Βάλτε το μείγμα σε άν πυρέξ και τοποθετήστε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  6. Ψήστε στο γκριλ για 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί.
  7. Αλατοπιπερώστε, σκορπίστε τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.