Υλικά

  • 150 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό βολβό μάραθου, σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες πρέζες μπούκοβο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
  • Το ξύσμα ενός λεμονιού και το χυμό μισού λεμονιού
  • 3 κ. σ. ντοματοπολτό
  • 300 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα θαλασσινά (ένα μείγμα από γαρίδες, μύδια και δαχτυλίδια καλαμαριού), αποψυγμένα
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε το μάραθο και το κρεμμύδι για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Εντωμεταξύ, βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και μαγειρέψτε τα σπαγγέτι για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente.
  3. Όταν το μείγμα μάραθου και κρεμμυδιού μαλακώσει, ανακατέψτε τις νιφάδες τσίλι, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Σουρώστε τα ζυμαρικά, κρατώντας μια κούπα (περίπου 250 ml) από το νερό μαγειρέματος.
  5. Ανακατέψτε τα θαλασσινά στη σάλτσα ντομάτας και ζεστάνετέ τα.
  6. Ρίξτε τα σπαγγέτι στη σάλτσα μαζί με το μαϊντανό και όσο νερό μαγειρέματος χρειάζεται, αναλόγως την υφή που θέλετε να έχει η σάλτσα.
  7. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.