Υλικά
- 150 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό βολβό μάραθου, σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες πρέζες μπούκοβο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
- Το ξύσμα ενός λεμονιού και το χυμό μισού λεμονιού
- 3 κ. σ. ντοματοπολτό
- 300 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα θαλασσινά (ένα μείγμα από γαρίδες, μύδια και δαχτυλίδια καλαμαριού), αποψυγμένα
- 3 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε το μάραθο και το κρεμμύδι για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν.
- Εντωμεταξύ, βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και μαγειρέψτε τα σπαγγέτι για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente.
- Όταν το μείγμα μάραθου και κρεμμυδιού μαλακώσει, ανακατέψτε τις νιφάδες τσίλι, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σουρώστε τα ζυμαρικά, κρατώντας μια κούπα (περίπου 250 ml) από το νερό μαγειρέματος.
- Ανακατέψτε τα θαλασσινά στη σάλτσα ντομάτας και ζεστάνετέ τα.
- Ρίξτε τα σπαγγέτι στη σάλτσα μαζί με το μαϊντανό και όσο νερό μαγειρέματος χρειάζεται, αναλόγως την υφή που θέλετε να έχει η σάλτσα.
- Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.