Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κ. γλ. συν 1 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 κ. γλ. καρύκευμα θαλασσινών
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 450 γρ. φασόλια βρασμένα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • 240 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το γκριλ.
  2. Τρίψτε τα φιλέτα με 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι και πασπαλίστε με το καρύκευμα θαλασσινών.
  3. Τοποθετήστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 6- 8 λεπτά ή μέχρι τα ψάρια να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν εύκολα με ένα πιρούνι.
  4. Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
  5. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 15- 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρωματιστεί.
  6. Προσθέστε τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας για να καλυφθούν τα φασόλια με το λάδι σκόρδου.
  7. Βάλτε στο τηγάνι το σπανάκι και σοτάτερε μέχρι να μαραθεί.
  8. Σερβίρετε το σολομό με το μείγμα σπανακιού και τις φέτες λεμονιού.