Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 2 κ. γλ. συν 1 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 κ. γλ. καρύκευμα θαλασσινών
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 450 γρ. φασόλια βρασμένα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 240 γρ. φρέσκο σπανάκι
- Φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το γκριλ.
- Τρίψτε τα φιλέτα με 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι και πασπαλίστε με το καρύκευμα θαλασσινών.
- Τοποθετήστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 6- 8 λεπτά ή μέχρι τα ψάρια να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν εύκολα με ένα πιρούνι.
- Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 15- 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρωματιστεί.
- Προσθέστε τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας για να καλυφθούν τα φασόλια με το λάδι σκόρδου.
- Βάλτε στο τηγάνι το σπανάκι και σοτάτερε μέχρι να μαραθεί.
- Σερβίρετε το σολομό με το μείγμα σπανακιού και τις φέτες λεμονιού.