Υλικά

  • 1 μεγάλο κατεψυγμένο φύλλο έτοιμης ζύμης
  • 50 γρ. βούτυρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ. σ. φύλλα θυμαριού
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. τυρί μπρι, κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο και ένα επίπεδο ταψί στους 190 βαθμούς.
  2. Στρώστε τη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας με τη σφολιάτα και τοποθετήστε στο ψυγείο.
  3. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το θυμάρι και μαγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν ελαφρώς. Αφήστε τα στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσουν.
  5. Χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ.
  6. Βάλτε το μείγμα των μανιταριών στη φόρμα και απλώστε ομοιόμορφα.
  7. Ρίξτε από πάνω το μείγμα αυγών και το τυρί.
  8. Ψήστε την τάρτα για 40 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο και να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.