Υλικά
- 1 μεγάλο κατεψυγμένο φύλλο έτοιμης ζύμης
- 50 γρ. βούτυρο, ψιλοκομμένο
- 2 κόκκινα κρεμμύδια, σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 400 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κ. σ. φύλλα θυμαριού
- 2 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. τυρί μπρι, κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο και ένα επίπεδο ταψί στους 190 βαθμούς.
- Στρώστε τη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας με τη σφολιάτα και τοποθετήστε στο ψυγείο.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το θυμάρι και μαγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν ελαφρώς. Αφήστε τα στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσουν.
- Χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ.
- Βάλτε το μείγμα των μανιταριών στη φόρμα και απλώστε ομοιόμορφα.
- Ρίξτε από πάνω το μείγμα αυγών και το τυρί.
- Ψήστε την τάρτα για 40 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο και να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.