Υλικά

  • 4 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 12 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ. σ. αλεσμένη κανέλα
  • 1/8 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα, κομμένο έτσι ώστε να προεξέχει από τις δύο πλευρές για να αφαιρείται εύκολα από το ταψί.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη βρώμη και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη, συνεκτική ζύμη χωρίς πλέον ξερά κομμάτια αλευριού.
  3. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τη θρυμματίσετε σε μικρά κομμάτια και μετρήστε 1 1/2 φλιτζάνι για την επικάλυψη.
  4. Ρίξτε τα υπόλοιπα θρύμματα στο προετοιμασμένο ταψί και πιέστε τα σε μία ομοιόμορφη και επίπεδη στρώση.
  5. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες μήλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Απλώστε τα σε μια ομοιόμορφη στρώση πάνω από την κρούστα.
  6. Προσθέστε τη ζύμη που κρατήσατε στην άκρη από πάνω σε ομοιόμορφη στρώση.
  7. Ψήστε για 55 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι η κορυφή και οι άκρες να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τις μπάρες να κρυώσουν για 20 έως 30 λεπτά και στη συνέχεια ανασηκώστε τις μπάρες με τη λαδόκολλα.
  8. Αν θέλετε, μεταφέρετε στο ψυγείο και για 1 ώρα ή απλά αφήστε τις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο.
  9. Μόλις οι μπάρες αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου, κόψτε τις σε 16 ομοιόμορφα τετράγωνα.