Υλικά

  • 5 πατάτες, καθαρισμένες
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 7 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • 5 φέτες μπέικον, ψημένο και θρυμματισμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τις ξεφλουδισμένες πατάτες σε φέτες.
  2. Αλατοπιπερώστε τις πατάτες και ανακατέψτε για να είναι ομοιόμορφα καλυμμένες.
  3. Τοποθετήστε μια στρώση πατάτες ομοιόμορφα στον πάτο ενός λαδωμένου, τετράγωνου ταψιού.
  4. Τοποθετήστε τις μισές φέτες ζαμπόν ομοιόμορφα πάνω από τις πατάτες, ακολουθούμενες από τις μισές φέτες τυριού.
  5. Συνεχίστε με ακόμη μία στρώση με πατάτες και στη συνέχεια το υπόλοιπο ζαμπόν και τις φέτες τυριού.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  7. Πασπαλίστε ομοιόμορφα το μπέικον και τον μαϊντανό πάνω από τις φέτες τυριού και τοποθετήστε μια τελευταία στρώση πατάτες από πάνω.
  8. Γαρνίρετε με το τριμμένο τυρί πάνω από τις πατάτες.
  9. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Ρίξτε το πάνω από το τριμμένο τυρί.
  10. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι το τυρί να πάρει ένα βαθύ χρυσοκάστανο χρώμα.
  11. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.