Υλικά
- 5 πατάτες, καθαρισμένες
- 2 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- 8 φέτες ζαμπόν
- 7 φέτες τυρί μοτσαρέλα
- 5 φέτες μπέικον, ψημένο και θρυμματισμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
Εκτέλεση
- Κόψτε τις ξεφλουδισμένες πατάτες σε φέτες.
- Αλατοπιπερώστε τις πατάτες και ανακατέψτε για να είναι ομοιόμορφα καλυμμένες.
- Τοποθετήστε μια στρώση πατάτες ομοιόμορφα στον πάτο ενός λαδωμένου, τετράγωνου ταψιού.
- Τοποθετήστε τις μισές φέτες ζαμπόν ομοιόμορφα πάνω από τις πατάτες, ακολουθούμενες από τις μισές φέτες τυριού.
- Συνεχίστε με ακόμη μία στρώση με πατάτες και στη συνέχεια το υπόλοιπο ζαμπόν και τις φέτες τυριού.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πασπαλίστε ομοιόμορφα το μπέικον και τον μαϊντανό πάνω από τις φέτες τυριού και τοποθετήστε μια τελευταία στρώση πατάτες από πάνω.
- Γαρνίρετε με το τριμμένο τυρί πάνω από τις πατάτες.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Ρίξτε το πάνω από το τριμμένο τυρί.
- Ψήστε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι το τυρί να πάρει ένα βαθύ χρυσοκάστανο χρώμα.
- Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.