Υλικά
- 1 φιλέτο μπακαλιάρου ή πέρκας
- 5- 6 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένο τσίλι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ντοματίνα, κομμένα στη μέση
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κ. σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. σκόνη σε σκόρδο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε 5- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέστε το ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι, το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, ψιλοκομμένο βασιλικό και αλάτι κατά βούληση.
- Σοτάρετε 2- 3 λεπτά και πολτοποιήστε μερικά ντοματίνια (στύψτε χυμό λεμονιού προαιρετικά).
- Aνακατέψτε το αλεύρι και το σκόρδο σε σκόνη και καλύψτε το φιλέτο του ψαριού με το μείγμα.
- Τηγανίστε σε ελαιόλαδο μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρετε με ψητά λαχανικά.