Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο σολομού
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια, το ένα κομμένο σε φέτες και το άλλο για χυμό
  • 4 κ. σ. μέλι
  • 4 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1/4 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό 1/2 λεμονιού, το μέλι, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε στην άκρη.
  3. Στρώστε ένα μικρό πυρέξ με τις λεπτές φέτες λεμονιού και τοποθετήστε από πάνω το σολομό.
  4. Περιχύστε το 1/2 της σάλτσας πάνω από το σολομό και απλώστε μέχρι να καλυφθεί καλά.
  5. Ψήστε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
  6. Περιχύστε το σολομό με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήστε για περίπου 2 λεπτά ακόμα.
  7. Αφαιρέστε από το φούρνο και στύψτε το υπόλοιπο 1/2 λεμόνι από πάνω. 
  8. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.