Υλικά

  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 5 γεμάτες κ. σ. μέλι
  • 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • Το ξύσμα από 2- 3 πορτοκάλια
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με το μέλι.
  3. Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι, προσθέστε στο μείγμα με το ελαιόλαδο και ανακατέψτε ξανά.
  4. Ρίξτε το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τις βανίλιες και το αλάτι.
  5. Προσθέστε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Πλάστε στο σχήμα που επιθυμείτε και τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ένα ταψί.
  7. Ψήστε στους 170 βαθμούς.