Υλικά
- 250 ml ελαιόλαδο
- 5 γεμάτες κ. σ. μέλι
- 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- Το ξύσμα από 2- 3 πορτοκάλια
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 2 βανίλιες
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με το μέλι.
- Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι, προσθέστε στο μείγμα με το ελαιόλαδο και ανακατέψτε ξανά.
- Ρίξτε το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τις βανίλιες και το αλάτι.
- Προσθέστε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Πλάστε στο σχήμα που επιθυμείτε και τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ένα ταψί.
- Ψήστε στους 170 βαθμούς.