Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 2 φρέσκα λεμόνια
  • 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρίψτε τις φλούδες των λεμονιών για να πάρετε 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού.
  2. Στύψτε τα λεμόνια για να πάρετε 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού.
  3. Τοποθετήστε σε ένα μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Χτυπήστε καλά μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
  5. Εντωμεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
  6. Σουρώστε και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος.
  7. Προσθέστε τα μακαρόνια στη σάλτσα λεμονιού και ανακατέψτε τα με το βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού.
  8. Αν θέλετε να είναι πιο υδαρή προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στην άκρη.
  9. Αλατοπιπερώστε τα ζυμαρικά ανάλογα με τη γεύση.