Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 2 φρέσκα λεμόνια
- 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίψτε τις φλούδες των λεμονιών για να πάρετε 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού.
- Στύψτε τα λεμόνια για να πάρετε 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού.
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χτυπήστε καλά μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
- Εντωμεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
- Σουρώστε και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος.
- Προσθέστε τα μακαρόνια στη σάλτσα λεμονιού και ανακατέψτε τα με το βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού.
- Αν θέλετε να είναι πιο υδαρή προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στην άκρη.
- Αλατοπιπερώστε τα ζυμαρικά ανάλογα με τη γεύση.