Υλικά

  • 750 γρ. κοτόπουλο
  • 1- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 3/4 του φλ. τσαγιού καρότα, σε κύβους
  • 2 στελέχη σέλινου, σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. καυτερή σάλτσα
  • 1 κ. γλ. σάλτσα Worcestershire
  • 7 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (καλαμπόκι/πράσινα φασόλια)
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • Από 1/2 κ. γλ. σκόνη μουστάρδας, ρίγανη, βασιλικός, ρίγανη, σκόνη μουστάρδας
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σκουπίστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε το. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε από κάθε πλευρά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα. (Δεν πειράζει αν η μέση δεν έχει ψηθεί, θα σιγοβράσει και θα τελειώσει το μαγείρεμα στη σούπα αργότερα).
  2. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και αφήστε το στην άκρη. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, κόψτε το σε κύβους ή τεμαχίστε το.
  3. Λιώστε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο και σοτάρετε τα για 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε το σκόρδο, την καυτερή σάλτσα, τη σάλτσα Worcestershire και τα καρυκεύματα και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου. Αφήστε να πάρει μια βράση και μειώστε σε σιγανή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στη σούπα μαζί με τυχόν χυμό από το πιάτο και σιγοβράστε, χωρίς καπάκι, για 15 λεπτά.
  6. Προσθέστε τα κατεψυγμένα λαχανικά. Σκεπάστε μερικώς και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε!